5/5
Košík:je prázdny
bez DPH:0.00 €
s DPH:0.00 €
Zariadenie BEE na odparovanie kyseliny šťaveľovej slúži na hubenie roztočov.

Kryštáliky kyseliny šťaveľovej hubia roztoče a sú dobre znášané včelami. Varroa BEE je zariadenie na odparovanie kyseliny šťaveľovej. Kyselina šťaveľová je umiestnená do aplikátora vykurovacieho telieska na konci zariadenia a vloží sa do letáča úľa. Doba odparu je cca a 1 až 3 minúty. Výparník zostáva v úli ešte ďalšie 4 minúty. Liečený úľ sa nechá uzavretý ďalších 15 až 18 minút. Podľa veľkosti úľa sú potrebné 2 - 3g kyseliny šťaveľovej. Varrocleaner je napájaný batériou s napätím 12V, ohrievač na konci produkuje výkon 150W a koniec sa ohreje na teplotu 190° C do 2,5 min. Treba byť opatrný pretože vykurovacie teliesko môže vypáliť škvrny tam, kde sa dotkne úľa.

Hubenie je povinné vykonávať raz ročne, ideálne v novembri - decembri. Včelstvá musia byť bez plodu a teplota od 1 do 10° C. Pred použitím je potrebné úľ čo najlepšie utesniť. Zariadenie má až 90% účinosť.

Zabráňte kontaktu kyseliny s očami, s pokožkou a vdýchnutiu pár a prachu z kyseliny šťaveľovej. V prípade zasiahnutia očí okamžite kyselinu vypláchnite vodou a okamžite vyhľadajte lekára. Používajte ochrannú masku, respirátor FFP3, odolné gumové rukavice s dlhými rukávmi. Výrobca a dodávateľ neručí za škody spôsobené nesprávnym používaním odparovača.

Dĺžka zariadenia: 50 cm
Dĺžka rukoväte: 10 cm
Dĺžka prívodného kábla: 2m
Orientačná hmotnosť: 0,515 kg

. (vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
 
Súbory cookies používame pre správne fungovanie našej webovej stránky a jej funkcií. Pomocou súborov cookies si tiež napríklad pamätáme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pre vás relevantnosť zobrazovaných reklám, počítame návštevnosť stránok a pamätáme si vaše nastavenia vykonané na stránke.